Training – Allergenen: Basis

VoedingVeilig heeft een praktische en doelgerichte training ontworpen rondom het thema allergenen. Na het volgen van deze training beschikken alle deelnemers van de training de verplichte kennis van de allergenenwetgeving. Deze kennis is niet alleen gunstig ten aanzien van de voedselveiligheid, maar geeft uw onderneming ook een professionele(re) uitstraling in de communicatie naar de consument toe.

 

Voor wie?

De training “Allergenen: Basis” is bedoeld voor mensen werkzaam in de detailhandel of horeca. Of u nu werkt als verkoopster in een delicatessenwinkel, u chef-kok bent bij een restaurant of een eigen cateringbedrijf heeft. U bent allemaal van harte welkom.

 

Onderwerpen

Tijdens deze training komen er diverse onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld de 14 belangrijkste allergenen, wetgeving rondom allergenen, het lezen van etiketten, het omgaan met allergenen in de keuken en handige tips voor het communiceren met consumenten omtrent voedselovergevoeligheid.

Na het volgen van deze training:

  • heeft u basiskennis opgedaan omtrent voedselovergevoeligheid.
  • weet u welke 14 allergenen het belangrijkste zijn en waarin deze allergenen (kunnen) voorkomen.
  • bent u op de hoogte van de belangrijkste items uit de wetgeving (EU 1169/2011) en kunt u deze items op een praktische manier invulling geven.
  • weet u op welke manier u een etiket kunt “scannen” op allergenen.
  • heeft u kennis opgedaan over bereidingen (incl. kruisbesmetting), schoonmaak en receptuurbeheer.
  • bent u in staat om consumenten met een voedselovergevoeligheid te informeren over de aanwezige allergenen in uw onderneming.

Waar en wanneer?

Uitleg over allergeenvrije gerechten – VoedingVeilig

De training zal plaatsvinden in uw eigen bedrijf op een nader te bepalen datum en tijd. De training duurt ongeveer 2 uur.

 

Kosten

Bij 1 – 4 personen is de prijs €347,- voor de training (voor iedere extra deelnemer wordt €65,- extra in rekening gebracht). De prijs is inclusief trainingsmateriaal, een set allergenenstickers en een bewijs van deelname en is exclusief BTW (en eventueel gemaakte reiskosten).

 

Vervolg

Eventueel kunt u na het volgen van deze training ook nog de bijbehorende workshop “Allergenenbeheer in de praktijk” voltooien. Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop “Opstellen van allergenenlijsten” te volgen.

 

Liever een e-learning volgen?

Online is het ook mogelijk om een allergenen training te volgen. Dat is studeren in uw eigen tempo én op ieder gewenst tijdstip en locatie. Op dit moment is er een allergenen e-learning speciaal afgestemd op de horeca en een allergenen e-learning speciaal ontwikkeld voor de detailhandel. Meer weten? Kijk dan op www.cursusallergenen.nl voor alle informatie over deze allergenen e-learnings.

 

 

Schrijf u direct in voor deze training Allergenen: Basis om uw kennis omtrent allergenen te vergroten.

U wilt allergenen toch ook de baas zijn?