Allergenen de baas, van noten tot eieren en van wijn tot kaas.

 

Specificatiebeheer & Etikettering

Vindt u specificaties en etiketten saai, vervelend of lastig om te controleren of zelf op te stellen? Ik vind het juist een mooie uitdaging.

 

Als u levensmiddelen produceert, dan maken productspecificaties een zeer belangrijk onderdeel uit van dit proces. Zonder productspecificaties en de bijbehorende etikettering mogen de producten namelijk niet verkocht worden. Aan de hand van de grondstofspecificaties en de receptuur stelt u een productspecificatie op. Hier komt -wettelijk gezien- echter een heleboel bij kijken, zeker als uw afnemer wellicht ook nog eigen aanvullende eisen heeft.

 

Private labels

Ook wanneer u niet zelf de producten maakt, maar het product wel onder uw naam verkocht wordt (private label) bent u verantwoordelijk voor de juistheid van de verstrekte productspecificaties en etikettering van de (buitenlandse) producent. Heeft u te weinig tijd om zelf de controle uit te voeren? Of heeft u wellicht te weinig kennis van de wetgeving? Laat dan de check van uw private labels over aan VoedingVeilig.

 

 

Vertrouw op VoedingVeilig

Etiketten Lezen - VoedingVeilig

Consumenten via de verpakking voorzien van correcte productinformatie is van essentieel belang! Wat VoedingVeilig u daarbij uit handen kan nemen is het volgende:

  • Grondstofspecificaties van (toe)leveranciers controleren
  • Productspecificaties opstellen, controleren of wijzigen/aanpassen
  • Etiketten, labels of verpakkingen checken

Laat deze tijdrovende en complexe klus met vertrouwen over aan VoedingVeilig. Dan kunt u blijven doen waar u goed in bent.