Ambulance liever buiten de deur? Allergenen ontdekt u niet op hun geur!

 

Even voorstellen:

Foto eigenaresse VoedingVeiligMijn naam is Ragnhild Visser-Vijfvinkel en ik ben van jongs af aan al erg geïnteresseerd in voeding.

Ik ben afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek (2007) en nu ruim 15 jaar werkervaring opgedaan bij verschillende levensmiddelenbedrijven. Tijdens mijn loopbaan -op diverse kwaliteitsafdelingen- heb ik gewerkt met een grote verscheidenheid aan soorten levensmiddelen, waaronder versproducten (zoals AGF, zuivel, vlees, vis, salades, maaltijden, etc.), cacao, bakkerij, snacks, (borrel)noten, plantaardige oliën en aroma’s.

Een zeer belangrijk onderdeel van mijn werk is altijd “specificatiebeheer en etikettering” geweest.

 

 

Als eigenaresse van VoedingVeilig geef ik advies en ondersteuning aan ondernemers in detailhandel & horeca met het onder controle krijgen van allergenen. Waardoor zij méér tevreden klanten of gasten krijgen. Ondernemers in de industrie help ik graag bij hun specificatiebeheer & etikettering van de producten.

 

Waarom VoedingVeilig is opgerichtZorgeloos genieten van een maaltijd - VoedingVeilig

VoedingVeilig is opgericht omdat ik mijn expertise graag wil delen op het gebied van allergeneninformatie. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om goede informatie aan de consument te geven en wat de gevolgen kunnen zijn van miscommunicatie. Zelf heb ik namelijk ook een voedselovergevoeligheid, genaamd lactose-intolerantie. 

 

 

Mijn missie:

“Mensen met een voedselovergevoeligheid zorgeloos laten genieten van eten & drinken”.

 

Helaas heb ik meerdere keren keer zelf ondervonden wat het resultaat is van miscommunicatie. Hiervan is één voorbeeld mij altijd goed bijgebleven:

Ik vermoed dat ik zo’n 17 jaar oud was en nog niet heel lang wist dat ik lactose-intolerantie had. Omdat ik nog geen ervaringsdeskundige was geloofde ik exploitanten op hun woord als zij aangaven dat er geen lactose (melk) aanwezig was in hun product of gerecht.

Zo ook die keer dat ik tijdens de kermis bij de oliebollenkraam vroeg of er lactose in de oliebollen zat. De man achter de kraam keek mij aan alsof ik een andere taal sprak. Toen ik vervolgens vroeg of er melk in de oliebollen zat was zijn ironische reactie “ik heb geen koeien achter mijn kraam staan hoor!”. Met een gerust hart kon ik de oliebollen eten, dacht ik.

Helaas kwam ik al vrij snel na mijn laatste hap erachter dat er toch melk in zat en werd er dan ook behoorlijk ziek van. Wat ik dus (toen) niet wist en die man van de oliebollenkraam blijkbaar ook niet, is dat aan de oliebollenmix weipoeder (bevat lactose) is toegevoegd.

Bovenstaand voorbeeld maakt maar weer eens goed duidelijk dat er nog heel veel onbekendheid en onduidelijkheid heerst over allergenen en de producten waar deze in kunnen voorkomen.

 

Heerlijk veganistisch ontbijten - VoedingVeilig

Mijn motto is dan ook: “Eerst weten, dan eten”.