Allergenen de baas, van noten tot eieren en van wijn tot kaas.

 

VoedingVeilig blogt ook……

 

Lactosevrije gebakjes – VoedingVeilig

 

12-07-2018 – Blog: De 14 wettelijke allergenen

Welke wettelijke allergenen zijn er? Hoeveel wettelijke allergenen zijn er? En welke zijn dit dan en waar zitten deze in? Op al deze vragen geef ik antwoord in dit blog. [lees meer]

 

21-06-2018 – Blog: Traktaties en voedselovergevoeligheid

Traktaties en kinderfeestjes en kindjes met een voedselallergie, gaat dat wel samen? Natuurlijk gaat dat samen maar wel mét een aantal (kleine) aanpassingen. Welke dat zijn lees u in dit blog. [lees meer]

 

22-03-2018 – Blog: Allergenenwetgeving

Kom alles te weten over de allergenenwetgeving. Sinds eind 2014 is er een nieuwe verordening van kracht, namelijk de 1169/2011 oftewel de allergenenwetgeving. [lees meer]

 

08-03-2018 – Blog: Zijn er ook goede kookboeken omtrent voedselallergie & voedselintolerantie?

Zoekt u een kookboek dat rekening houdt met een of meerdere voedselallergieën en/of voedselintoleranties? In dit blog geef ik een lijst met kookboeken die geschikt zijn bij voedselovergevoeligheid. [lees meer]

 

22-02-2018 – Blog: Wat is een voedselovergevoeligheid?

Wat zijn de verschillen tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie? Welke reacties kunnen er optreden bij een voedselallergie en een voedselintolerantie? Lees alles over voedselovergevoeligheid in dit blog. [lees meer]

 

08-02-2018 – Blog: Voedselveiligheid, wat houdt dat in?

Voedselveiligheid is uitermate belangrijk als er gewerkt wordt met levensmiddelen. Voedselveiligheid kan op diverse manieren gewaarborgd worden, lees in dit blog op welke manieren. [lees meer]

 

28-12-2017 – Blog: Webshops die voeding verkopen dienen te voldoen aan …

Heeft u een webshop waarin u levensmiddelen verkoopt? Lees dan dit blog waarin precies wordt uitgelegd waaraan u dient te voldoen. [lees meer]

 

14-12-2017 – Nieuwsitem: Finaleplek FOTY awards 2018 (Freelancer of the Year)

Ik sta met VoedingVeilig in de finale van Freelancer of the Year 2018. Door mijn deelname hoop ik meer bekendheid rondom allergenen te creëren bij detailhandel en horeca. Zodat ook mensen met een voedselovergevoeligheid zorgeloos kunnen genieten van eten en drinken buiten de deur. [lees meer]

 

30-11-2017 – Blog: Op wie richt VoedingVeilig zich?

VoedingVeilig richt zich voornamelijk op het geven van allergenenadvies aan detailhandel en horeca. Aan welke wetgeving dient detailhandel en horeca zich te houden op het gebied van allergenen(beheer)? [lees meer]

 

23-11-2017 – Nieuwsitem: Artikel in BRAM magazine

Voor het tijdschrift BRAM (gemaakt door Braspa) heb ik een artikel geschreven over gezonde traktaties en wat voor lekkers en gezonds je kan eten tijdens de feestdagen. [lees meer]