• Home
  • Advies & Beheer
    ▼
    • Kort advies & Spoed advies
    • Advies op maat
    • Beheer allergenenlijsten
  • Food Labelling
  • Trainingen & Workshops
    ▼
    • Training – Allergenen: Basis
    • Training – Allergenen: Uitgebreid
    • Workshop – Allergenenbeheer in de praktijk
    • Workshop – Opstellen van allergenenlijsten
  • Blog
  • Over mij
  • Contact
Ga naar de inhoud
VoedingVeilig

Allergenenadvies voor detailhandel, horeca & industrie

  • Home
  • Advies & Beheer
    • Kort advies & Spoed advies
    • Advies op maat
    • Beheer allergenenlijsten
  • Food Labelling
  • Trainingen & Workshops
    • Training – Allergenen: Basis
    • Training – Allergenen: Uitgebreid
    • Workshop – Allergenenbeheer in de praktijk
    • Workshop – Opstellen van allergenenlijsten
  • Blog
  • Over mij
  • Contact

Blog: Allergenen logo’s

05/12/202229/09/2022 door Ragnhild

 

Allergenen logo’s

Vaak worden allergenen aangeduid met (gekleurde) logo’s. In veel gevallen zal de kleur van het logo een connectie hebben met het betreffende allergeen.

 

 

Allergenen logo’s in alle kleuren

Het meest logische en gebruikelijke is om de kleuren van de logo’s te gebruiken die allergeen-eigen zijn. Zo zijn glutenbevattende granen vaak geelachtig van kleur, is soja groen en zijn noten over het algemeen bruinachtig van kleur.

De logo’s zijn dus -in de meeste gevallen- gekoppeld aan de allergeen-eigen kleuren.

Deze logo’s worden ook weleens aangeduid met de termen: pictogram, icoon, beeldmerk, illustratie of weergave (en worden dus ook wel allergenenpictogrammen, allergenenicoontjes, allergenenbeeldmerk, allergenenillustraties of allergenenweergaven genoemd).

 

Voordeel van allergenen logo’s

Het grote voordeel van allergenen logo’s is dat de logo’s vaak gemakkelijk -voor iedereen- te begrijpen zijn. Dat vergemakkelijkt de aanduiding op bijvoorbeeld menukaarten bij de verschillende gerechten (anders zou het allergeen bijvoorbeeld aangeduid dienen te worden in meerdere talen). Ook scheelt het vermelden van logo’s een hoop ruimte op bijvoorbeeld schapkaartjes.

 

Allergenen logo’s gebruiken

Op zeer veel manieren zijn de allergenen logo’s te gebruiken, zowel offline als online:

Offline:

  • Menukaarten
  • Allergenenkaart
  • Schapkaartjes
  • Folders
  • Flyers
  • Stickers
  • Reclame-uitingen

 

Online:

  • Website
  • Social media
  • Video’s
  • Presentaties
  • E-learning

 

14 wettelijke allergenen en het bijbehorende VoedingVeilig logo

1. Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe)

2. Schaaldieren

3. Eieren

4. Vis

5. Pinda

6. Soja

7. Melk (inclusief lactose)

8. Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)

9. Selderij

10. Mosterd

11. Sesamzaad

12. Zwaveldioxide en sulfiet (E220 – E228) bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter

13. Lupine

14. Weekdieren

 

Download hier alle 14 logo’s in één bestand.

 

Gratis downloaden VoedingVeilig allergenen logo’s

Omdat mijn missie nog altijd is “mensen met een voedselovergevoeligheid zorgeloos laten genieten van eten & drinken”, wil ik graag mijn VoedingVeilig allergenen logo’s gratis beschikbaar stellen.

De enige voorwaarde is wel dat er ergens -in de buurt van waar de allergenenlogo’s worden gebruikt (offline en/of online)- wordt verwezen naar “VoedingVeilig”. Alvast hartelijk dank daarvoor.

Blog: Clean label
Blog: Allergenen belangrijkste reden voor recalls

Maak kennis met mijn aanpak en ontdek hoe u allergenen in uw producten de baas kunt zijn. 

Stuur een e-mail

Recente berichten

  • Blog: Etikettering van alcoholische dranken
  • Blog: Allergenen belangrijkste reden voor recalls
  • Blog: Allergenen logo’s

VoedingVeilig | info @ voedingveilig.nl | tel. 06-48176393 | Download de Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring

  1. Home >>
  2. Blog: Allergenen logo’s >>
© 2023 VoedingVeilig