Ambulance liever buiten de deur? Allergenen ontdekt u niet op hun geur!

 

Ondersteuning of advies nodig bij het beheer van allergenen?

Tijdens het werken met voeding komt u ongetwijfeld in aanraking met allergenen. Daarom is een correct allergenenbeleid onvermijdelijk. Maar hier komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken.

Vegetarische wrap – VoedingVeilig

Alle bedrijven die uit commercieel oogpunt met voeding werken, dienen zich te houden aan de warenwet. Sinds december 2014 is het wettelijk verplicht om ook bij onverpakte levensmiddelen allergeneninformatie te geven.

Indien dit binnen uw bedrijf niet goed geregeld is riskeert u een flinke boete van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), welke kan oplopen van €525 tot €1050. Het is dus zeer belangrijk dat u hier genoeg aandacht aan besteedt!

 

VoedingVeilig kan u hierbij ondersteunen, adviseren en zelfs het volledig uit handen nemen van het gehele proces.

 

Voor ondernemers in de detailhandel of horeca:

  • Heeft u klanten of gasten die vragen om allergeenvrije producten/gerechten?
  • Wilt u meer omzet genereren juist door in te spelen op de huidige trends als het gaat om allergeenvrije, vegetarische of veganistische producten/gerechten?
  • Beschikt u over (te) weinig kennis over de wetgeving op het gebied van allergenen?
  • En vindt u het belangrijk om meer te leren over de gevolgen van voedselovergevoeligheid voor uw klanten of gasten?

 

Advies & Beheer

Bij VoedingVeilig kunt u terecht voor advies omtrent allergenen (en andere voedingsvraagstukken waaronder voedingswaarde en vegetarische/veganistische voeding) en het beheer van allergenenlijsten.

Kort advies / Spoed advies
Beoordeling van product / gerecht op allergenen
Advies over de geschiktheid van producten / gerechten
Advies over eenvoudige aanpassingen op bestaande producten / gerechten
 
 
Advies op maat
Samenstellen van de allergenenlijst
Advies over nieuwe producten / gerechten
Advies bij inkoop ingrediënten
Bepalen van de voedingswaarden
Categoriseren van producten / gerechten
Beheer allergenenlijsten
Periodieke controle van de allergenenlijst
Aanpassingen aan de allergenenlijst bij wijzigingen