Ambulance liever buiten de deur? Allergenen ontdekt u niet op hun geur!

 

Ondersteuning of advies nodig bij het beheer van allergenen?

Tijdens het werken met voeding komt u ongetwijfeld in aanraking met allergenen. Daarom is een correct allergenenbeleid onvermijdelijk. Maar hier komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken.

Vegetarische wrap – VoedingVeilig

Alle bedrijven die uit commercieel oogpunt met voeding werken, dienen zich te houden aan de warenwet. Daarnaast is het ook sinds december 2014 wettelijk verplicht om ook bij niet-voorverpakte levensmiddelen allergeneninformatie te geven.

Indien dit binnen uw bedrijf niet goed geregeld is riskeert u een flinke boete van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Deze boete ligt gemiddeld tussen de €525 en €1050. Het is dus zeer belangrijk dat u hier genoeg aandacht aan besteedt!

 

VoedingVeilig kan u hierbij ondersteunen, adviseren en zelfs het volledig uit handen nemen van het gehele proces.

 

Voor ondernemers in de detailhandel of horeca:

  • Heeft u klanten of gasten die vragen om allergeenvrije producten/gerechten?
  • Wilt u meer omzet genereren door in te spelen op de huidige trends? (denk hierbij aan bijvoorbeeld vegetarische of veganistische producten/gerechten)
  • Beschikt u over (te) weinig kennis over de wetgeving op het gebied van allergenen?
  • En vindt u het belangrijk om meer te leren over de gevolgen van voedselovergevoeligheid voor uw klanten of gasten?

 

Advies & Beheer

Bij VoedingVeilig kunt u terecht voor advies omtrent allergenen en het beheer van allergenenlijsten. Ook voor voedingsvraagstukken rondom voedingswaarde en vegetarische/veganistische voeding kunt u terecht.

Kort advies / Spoed advies
Beoordeling van product / gerecht op allergenen
Advies over de geschiktheid van producten / gerechten
Advies over eenvoudige aanpassingen op bestaande producten / gerechten
 
 
Advies op maat
Samenstellen van de allergenenlijst
Advies over nieuwe producten / gerechten
Advies bij inkoop ingrediënten
Bepalen van de voedingswaarden
Categoriseren van producten / gerechten
Beheer allergenenlijsten
Periodieke controle van de allergenenlijst
Aanpassingen aan de allergenenlijst bij wijzigingen